Hirdessen itt

Szijjártó Péter: három francia vállalat 20 milliárd forintnyi beruházást hajt végre Magyarországon


Három francia vállalat 20 milliárd forintnyi beruházást hajt végre az elkövetkező hónapokban Magyarországon a mérnöki szolgáltatások, az autóipari beszállítás és az egészségipar területén - mondta csütörtökön az MTI-nek Párizsban Szijjártó Péter, az érintett cégek vezetőivel folytatott megbeszéléseit követően.


A külgazdasági és külügyminiszter elmondta: a befektetésekkel több száz új munkahely jön létre Bonyhádon, Dorogon, Hatvanban, Monoron és Budapesten."Ezek a beruházások segítenek abban, hogy a magyar gazdaság az idei esztendőben visszatérjen a világjárvány előtti növekedési pályára" - hangsúlyozta.

Szijjártó Péter emlékeztetett arra, hogy a francia vállalatok a negyedik legjelentősebb beruházók Magyarországon: 520 francia cég több mint 40 ezer embernek biztosít munkát. A világjárvány miatt a miniszter szerint új világgazdasági korszak kezdődött, amelyben "rendkívül éles verseny folyik a beruházásokért, hiszen most jóval kevesebb beruházás történik, mint békeidőben", és a magyar gazdaság növekedése a jövőben nagy mértékben függ attól, hogy milyen mértékben sikerül meggyőzni a nemzetközi vállalatokat a további beruházásokról.



Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések