Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Sűrű sajtos, brokkolis krémleves: a tejszíntől lesz igazán lágy és krémes


A brokkolis krémleveshez különösen illik a sajt. Hamar elkészül, és nagyon jól átmelegít a hideg téli napokon.


Ez a tartalmas brokkolikrémleves azoknak is ízleni fog, akik a párolt vagy sült szuperzöldségért nincsenek annyira oda. Pedig télen érdemes különösen sokat enni belőle, hiszen tele van C- és K-vitaminnal. A karakteres ízű leves selymes állagáról a tejszín gondoskodik. A belefőzött krumplinak köszönhetően nem kell liszttel sűríteni.

Hozzávalók:

👉 1 fej brokkoli
👉 1 db krumpli
👉 10 dkg sajt
👉 2 dl tejszín
👉 1 csokor petrezselyem
👉 szerecsendió
👉 1 db leveskocka
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A brokkolit szedd rózsáira, a krumplit hámozd meg, és vágd kis kockákra. Rakd egy lábosba, és öntsd fel egy liter vízzel. Sózd, borsozd, add hozzá a szerecsendiót, ha pedig felforr, morzsold bele a leveskockát. Kis lángon főzd, majd amikor a brokkoli már nem nyers, de még roppanós, halássz ki a levesből néhány rózsát, tedd félre, a többit pedig főzd teljesen puhára.

Turmixgéppel vagy botmixerrel pürésítsd, majd öntsd bele a tejszínt, tépkedd rá a petrezselyemleveleket, és forrald össze. Tálaláskor szedd a levest tányérokba, szórj mindegyikre sajtot és néhány brokkolidarabot.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések