A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sepsiszentgyörgyön meggyógyították a koronavírus-fertőzés szövődményeként lebénult lányt


A 16 éves gyimesi lányt január 30-án a csíkszeredai kórházból utalták át Sepsiszentgyörgyre, a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházba, miután lebénultak a végtagjai. Az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy a páciensnél myelitis transversa, azaz gerincvelő-gyulladás okozta bénulás lépett fel.


Az idegrendszeri zavar a koronavírus szövődményeként jelentkezett. A beteget február 3-án plazmaferézissel kezelték, vagyis a vérét egy speciális berendezés segítségével szűrőberendezésen engedték át. „A plazmaferézis a dialízishez hasonló eljárást. A páciens vérét szűrőn vezetik át, majd további oldatokkal és vérkészítményekkel együtt visszajuttatják a testébe. Ez az eljárás minden káros anyagot kiszűr a vérből.

Buzsi Janka szakorvos hangsúlyozta, fontos időben lépni, hiszen az ehhez hasonló esetek életveszélyesek, kezeletlenül hosszútávon károsíthatják az izom- és légzőrendszert egyaránt. - írja a Székelyhon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések