A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sajtos, spenótos batyu: leveles tésztából villámgyorsan elkészül


Édes és sós finomságokat egyaránt villámgyorsan süthetsz a készen kapható leveles tésztából. Ez a sajtos, spenótos batyu is isteni.


A boltban készen kapható leveles tészta zseniális találmány, ugyanis számtalan módon használható fel. Ha mélyhűtött változatot használsz, előző este vedd ki a fagyasztóból, szedd le róla a papírt, és a hűtőszekrényben olvaszd fel, majd nyújtsd ki. Ha még egyszerűbbre vennéd, előre nyújtott tésztát vásárolj. A spenótos batyunak is tökéletes alapja, ami úgy a legfinomabb, ha többféle sajtból készül.

Hozzávalók:

👉 50 dkg spenót
👉 10 dkg feta sajt
👉 5 dkg trappista sajt
👉 5 dkg füstölt sajt
👉 1 csomag leveles tészta
👉 1 gerezd fokhagyma
👉 1 db tojás
👉 1 evőkanál szezámmag
👉 olívaolaj
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

Az összezúzott fokhagymát egy percig pirítsd olívaolajon, majd dobd hozzá a megmosott, lecsepegtetett spenótleveleket, és fedő alatt kis lángon párold körülbelül öt percig, amíg összeesnek. A sajtokat közben reszeld le, a fetát morzsold össze, majd add a sajtkeverékhez a párolt spenótot. Sózd, borsozd ízlés szerint.

A leveles tésztát, ha szükséges, nyújtsd ki, és vágd 8x8 centis négyzetekre. A darabokon oszd el a spenótos keveréket, majd mindegyik négy sarkát hajtsd fel középre. Az így készült batyukat sorakoztasd sütőpapírral kibélelt tepsibe. Kend meg a tetejüket felvert tojással, szórj mindegyikre egy kevés szezámmagot, és addig süsd őket, amíg szép színt kapnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések