A zöldségekkel együtt sütött csirke minden variációban finom vacsora. Ha szereted a brokkolit, akkor ez a fogás is ízleni fog.


Aki egyszer rákapott a zöldségekkel sütött tepsis húsokra, biztos, hogy onnantól lelkesen készíti a jobbnál jobb változatokat. A brokkoli finom és télen is könnyen elérhető vitaminforrás, jól passzol hozzá a ropogósra pirult sajt. Úgy az igazán finom, ha fehérbort is teszel hozzá. Ne aggódj, hisz az alkohol sütés közben elpárolog.

Hozzávalók:

👉 80 dkg filézett csirkemell
👉 15 dkg sajt
👉 10 dkg vaj
👉 1 fej brokkoli
👉 1 dl fehérbor
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 2 ág kakukkfű
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A csirkemelleket sózd, borsozd, és tedd félre. Amíg pihen, a brokkolit szedd rózsáira, mosd meg alaposan, majd forrásban lévő, sós vízben 10 perc alatt főzd roppanósra. Közben a sajtot reszeld le.

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal. Fektesd rá a hússzeleteket, locsold meg olívaolajjal, és oszd el köztük a brokkolirózsákat. A húsok tetejére tegyél egy-egy darab vajat, kakukkfüvet, szórd meg reszelt sajttal, és az egész alá önts bort és kevés vizet. Alufóliával letakarva, 180 fokon süsd 45 percig, vagy amíg a húsba könnyen bele tudsz szúrni egy kést. Az utolsó 10 percben vedd le róla a fóliát, hogy a sajt megpiruljon. Sütés közben locsolgasd a húst és a zöldséget is.