A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Részegen úgy megütötte ismerősét, hogy az pár nappal később meghalt


A férfi még 2019 márciusában egy szóváltást követően, ittas állapotban ütötte meg ismerősét úgy, hogy az pár nappal később elhalálozott.


A Szegedi Ítélőtábla másodfokon jóval súlyosabb büntetésre változtatta egy csépai férfire kirótt, a Szolnoki Törvényszék által kiszabott első fokon meghozott ítéletet. A jogerősen befejeződött büntetőper részleteiről dr. Szilágyi Lajos, a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség fellebbviteli főügyésze számolt be hírportálunknak.

A Csépán élő 29 éves férfi ellen azért indult büntetőeljárás, mert 2019 márciusában, erősen ittas állapotban, szóváltást követően egy ismerősét akkora erővel ütötte meg az orrán, hogy a bántalmazott hanyatt esett és a fejét a mögötte lévő betonoszlopba beütötte.

Az illető olyan súlyos koponyasérüléseket szenvedett, hogy azok következtében hat nappal később elhalálozott.

Az elkövető a terhére rótt bűncselekményt beismerte.

Az ügyben első fokon eljárt Szolnoki Törvényszék a vádlottat halált okozó testi sértés bűntette miatt 2 év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A döntés súlyosításáért a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség jelentett be fellebbezést, amelyet a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség is fenntartott.

Ezek után a Szegedi Ítélőtábla, jogerősen, 3 év 8 hónapra letöltendő börtönbüntetésre változtatta a határozatot. Indoklásában kifejtette, hogy az elsőfokú bíróság által kiszabott szabadságvesztés tartama nem áll arányban a büntetés kiszabás törvényi elveivel, ezért annak lényeges súlyosítása indokolt, s mely büntetés mellett nincs lehetőség a szabadságvesztés végrehajtásának felfüggesztésére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések