A most következő receptben egy ízletes ételt mutatunk, amit ha egyszer kipróbálsz, biztosan több alkalommal el fogod készíteni. Annyira finom, hogy még körét sem szükséges mellé. Ha gyorsan szeretnél valami finomat készíteni, ez a recept neked való.


Hozzávalók:

👉 4 db csirke mell,
👉 2 – 3 db padlizsán,
👉 3 – 4 db paradicsom,
👉 150 g sajt,
👉 1 gerezd fokhagyma,
👉 kapor,
👉 olaj a sütéshez,
👉 só,
👉 bors ízlés szerint.

Elkészítés:

Mossuk meg, majd szárítsuk meg a padlizsánt és vágjuk le a végeit. Szeleteljük fel hosszában vékony szeletekre, tegyük egy tálba, sózzuk meg és hagyjuk állni 20 – 30 percet, öntsük le róla a levet, amit engedett. Mossuk meg a csirkemellet, szárítsuk meg és mindegyik darabot vágjuk fel 4 részre. Tegyük egy zacskóba (vagy két darab fólia közé) a csirkemellet és klopfoljuk ki, sózzuk, borsozzuk. Mossuk meg a paradicsomot és szeleteljük fel karikára. A fokhagymát tisztítsuk meg és aprítsuk fel. A kaprot mossuk meg és vágjuk apróra. Forrósítsunk olajat egy serpenyőben és süssük meg a felszeletelt padlizsán mind két oldalát, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy szívja fel az olajat. Egy sütőformát vajazzunk ki és rakjunk le egy sor padlizsánt úgy, hogy egy kissé egymásra tegyük a szeleteket.