A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pityóka helyett több tucat gránátot ástak ki a földből Szentegyházán


A romániai Hargita megyében egy viszonylag ártatlan földterületen kézigránátokat talált a rendőrség a talaj alá rejtve.


A Media Fax beszámolójából kiderült, hogy az első világháborús kézigránátokat az egyik patakparton sétálgató férfi találta meg, aki elkezdte kihantolni őket a föld alól, azonban megijedt, és inkább kihívta a rendőrséget.

Az egyenruhások a helyszínre érkezve értesítették a katasztrófavédelem munkatársait, akik végül hatástalanították a gránátokat, mivel azok még élesek voltak.

Hivatalos közleményükben azt írták, összesen 49 kézigránátot azonosítottak, melyek mindegyike az 1900-as évek elejéről származhat, így valószínűleg az első világháború során felejthették a patak mellett őket.

Mivel teljesen ép állapotban voltak, ezért még száz év után is könnyedén felrobbanhattak volna – szerencse, hogy senki sem döntött úgy, hogy hazavisz belőlük néhány darabot magának szuvenír gyanánt.

A kézigránátokat a tűzszerészek gyűjtötték össze, majd egy speciális kialakítású raktárba szállították el a történelmi jelentőségű robbanószerkezeteket.

Sokáig gondolkoztak rajta, hogy megőrzik-e az utókornak ezeket a különleges gránátokat, végül úgy döntöttek, inkább mind egy szálig megsemmisítik őket.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések