Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Paradicsomos-kolbászos penne: laktató finomság 30 percen belül


A paradicsomos-kolbászos penne igazi életmentő vacsora egy sűrű nap után: hamar készen van, és nagyon laktató.


A tésztaételek mindig jól jönnek akkor, ha nincs időd vagy kedved túl sokat szöszmötölni a konyhában. A kolbászkarikákkal dúsított, fűszeres paradicsomszószba forgatott penne fél órán belül elkészíthető, laktató étel, amely után biztos, hogy senkinek nem lesz panasza.

Hozzávalók:

👉 40 dkg penne
👉 40 dkg paradicsomkonzerv
👉 10 dkg parmezán
👉 1 szál kolbász
👉 1 db vöröshagyma
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 0.5 db zöld kaliforniai paprika
👉 0.5 db piros kaliforniai paprika
👉 1 evőkanál olívaolaj
👉 1 teáskanál bazsalikom
👉 1 teáskanál kakukkfű
👉 1 szál bazsalikom
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A tésztát lobogó, sós vízben főzd a csomagoláson jelzett ideig. Szűrd le, és csepegtesd le. A kolbászt karikázd fel, és egy serpenyőben olívaolajon pirítsd aranyszínűre. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki, és a visszamaradt olajon párold üvegesre a felaprított vöröshagymát. Ha már puha, nyomd bele a fokhagymát, add hozzá a kis csíkokra vágott kaliforniai paprikákat, és együtt pirítsd egy-két percig.

Ezután öntsd rá a paradicsomkonzervet. Sózd, borsozd, add hozzá a bazsalikomot és a kakukkfüvet, majd közepes lángon főzd össze a ragut 10 perc alatt. Keverd bele először a tésztát, utána a kolbászt, és rottyantsd össze. A tetejére tégy reszelt parmezánt, tálaláskor pedig friss bazsalikomlevelekkel szórhatod meg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések