Hirdessen itt

Ököllel ütlegelte, megkötözte, majd kirabolta a 82 éves nőt egy férfi Gyöngyöspatán


Rablás miatt emelt vádat a Gyöngyösi Járási Ügyészség egy büntetett előéletű 43 éves férfival szemben.


A bűncselekmény elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Gyöngyösi Járási Ügyészség egy büntetett előéletű 43 éves férfival szemben – tájékoztatta a Heolt dr. Konkoly Thege László ügyészségi sajtószóvivő.

Mint megtudtuk: a vádlott 2020. november 24-én késő délelőtt osont be a nyitott ajtón át a 82 éves sértett gyöngyöspatai házába, ahol néhány héttel korábban segédmunkásként dolgozott, ezért tudta, hogy az egyedül élő hölgy hol tartja a pénzét.

A férfi a lakásba érve a szobában rátámadt az ágyán ülő asszonyra, akit bántalmazott, ököllel ütlegelt, sőt még egy hőálló festéket tartalmazó palackból is az arcába fújt. Végül megkötözte idős áldozatát, majd az általa ismert rejtekhelyen kezdett kutatni a sértett pénze után. Mialatt a rabló ezzel volt elfoglalva az asszonynak sikerült kiszabadítania magát, így fel tudott menekülni a padlásra, ahol elrejtőzött.

Az elkövető 6200 forint értékű zsákmánnyal távozott a házból. A sértett 8 napon belül gyógyuló zúzódásokat és hámsérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje végrehajtandó szabadságvesztésre a jelenleg is letartóztatásban lévő terheltet, emellett határozott időre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, valamint kötelezze kártérítésre és a felmerült bűnügyi költségek megfizetésére. Az ügyészség úgynevezett mértékes indítványt tett arra, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyalásról, úgy a bíróság nyolc és fél év fegyházbüntetést szabjon ki vele szemben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések