A Mezőkövesdi Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akivel szemben rongálás, lopás és garázdaság miatt indult büntetőeljárás.


A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított tavaly decemberben bement egy lakatlan ingatlan területére Sályon, majd a ház egyik helyiségében az ott lévő bútorokat egymásra pakolta és a nála lévő öngyújtóval meggyújtotta. A közelből nézte végig ahogyan az épület teljesen leég. Tettét idegességével indokolta. Az épület felgyújtásával két és félmillió forint kárt okozott.

A gyanúsított január 9-én ismét egy lakatlan ingatlan udvarára ment be. Elkezdte kiszerelni az épület nyílászáróit. Egy későbbi időpontban magával vitte azokat.

Január 31-én délután kővel dobálta meg egy sályi fodrászüzlet ablakait. A kirakat üvegei betörtek. A gyanúsított ismét idegességére hivatkozott.

A férfival szemben rongálás, lopás és garázdaság miatt indult eljárás. A cselekmény 4 és fél évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, ezért tartani kell attól, hogy szabadlábra kerülése esetén a büntetéstől való félelmében a hatóságok elől megszökne, elrejtőzne. Életvitelére tekintettel az is feltehető, hogy újabb bűncselekményt követne el. Ezek miatt rendelte el a bíróság egy hónapra a letartóztatását.