A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Női röplabda: meglepetésre készül az elődöntős Kaposvár Romániában


Meglepetésre készül az 1.MCM-Diamant Kaposvár női röplabdacsapata, amely szerdán a Challenge Kupa elődöntőjének első mérkőzését vívja a friss Román Kupa-győztes, a magyar válogatott Bleicher Rékát foglalkoztató C.S.M. Volei Alba Blaj csapata ellen Marosvásárhelyen.


A harmadik számú európai kupasorozat első fordulójában erőnyerő kaposváriak decemberben hazai rendezésű, buborékos rendszerű tornán vívták ki az elődöntős szereplés jogát: akkor a Kaposvár Arénában előbb a cseh TJ Ostavát, majd a szlovák VP UKF Nitrát győzték le egyaránt 3-0-ra.

A somogyiak már hétfőn útra keltek Romániába, ahova egy Gyulán töltött éjszaka után kedden érkeznek meg, hogy este már a mérkőzésnek otthont adó, kétezer fő befogadására alkalmas marosvásárhelyi városi sportcsarnokban eddzenek.

"Szerintem most van lehetőség arra, hogy meglepjük ellenfelünket, mert ők a hétvégén a Román Kupa végjátékában két mérkőzést játszottak, ez pedig vélhetően kivett belőlük" - mondta az MTI-nek a somogyiak csapatkapitánya, Király-Tálas Zsuzsanna.

A magyar válogatott feladó kiemelte, jó, kemény röplabdát játszó csapattal találkoznak, ám a videózások alapján több esélyük lesz, mint egy évvel korábban a selejtezőben, amikor egy török élcsapattal csaptak össze.

"A Blaj inkább játszik olyan röplabdát, amely még a verhető kategória, mint a törökök. Erre azonban csak akkor leszünk képesek, ha mi jól játszunk és tartani tudjuk azt a szintet, amelyen december óta teljesítünk" - tette hozzá Király-Tálas.

Megemlítette, riválisuk erőteljes, pontos és precíz játéka a jó nyitásfogadáson alapszik, amennyiben keményen és jól tudnak nyitni, biztos abban, hogy meg fogják tudni nehezíteni a balázsfalvaiak dolgát.

Az ugyancsak válogatott feladó Bleicher Réka tavaly nyáron szerződött a 2018-ban Bajnokok Ligája-, egy évvel később CEV Kupa-ezüstérmes román klubhoz. Az MTI kérdésére elmondta, több kaposvári mérkőzést is láttak a szezonban, így annak ellenére sem lesz számukra ismeretlen ellenfél a somogyi alakulat, hogy a hétvégi kupadöntő miatt még nem volt idejük specifikusan Sasa Nedeljkovic csapatára készülni.

"Nyilván jobban örültem volna, ha nem magyar csapattal játsszuk az elődöntőt, de a profi sport nem arról szól, kit szeretnék, vagy kit nem szeretnék ellenfélül, mert a célunk a döntőbe jutás" - jelentette ki a 25 éves irányító.

Elmondta, a hétvégi két mérkőzés sokat kivett belőlük, de a trófea elhódítása legalább annyi pluszt is adott nekik.

"Ismerve a játékostársaimat, senki nem fog fáradtságra hivatkozni, ha esetleg nem úgy talál el egy labdát, ahogy azt kellett volna" - tekintett előre a szerdai összecsapásra Bleicher, aki tavaly a Vasas játékosaként még Magyar Kupa-diadalt ünnepelhetett.

"A szombati kupaelődöntőben olyan játékkal győztük le a helyi rivális Targovistét, amire még mi sem számítottunk. Fantasztikusan röplabdáztunk, szeretnénk ezt a formát szerdáig kitolni, ehhez azonban az kell, hogy maximálisan koncentráljunk és odafigyeljünk a feladatunkra" - fogalmazott a feladó, aki szerint fontos, hogy olyan eredményt érjenek el Marosvásárhelyen, amivel a kaposvári visszavágón meg tudják könnyíteni a saját dolgukat.

A második mérkőzést március 3-án játsszák, a továbbjutó a THY Istanbul-Sistem9 Yesilyurt Istanbul török párharc győztesével vívja az ugyancsak oda-visszavágós finálét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések