A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lekapcsolhatnak egy koronavírusos brit nőt az életfenntartó gépekről


Az orvosok jogszerűen abbahagyhatják egy kómában lévő nőnél az életfenntartó ellátást, mivel azt állítják, az asszony súlyos állapotba került. Az ügyben a Leicesteri Egyetemi Kórházak kérték a bíróság állásfoglalását.


A harmincas évei elején járó nő 32 hetes várandósként kapta el a koronavírust, a kórházba szállítását követően pedig császármetszéssel segítették világra a kisfiát.

Ám a nő az orvosok szerint rendkívül súlyos állapotba került és nincs esélye a felépülésre. A hasnyálmirigye és tüdeje sem működik, ráadásul már egy hónapja van kómában. A muszlim asszony családja azonban több időt kért, mivel vallásuk szerint csak Isten az, aki egy életnek véget vethet.

Az ügyben eljáró bíró szerint nagyon szomorú az eset, a szakértők pedig arról tájékoztatták, hogy hiába tettek meg mindent érte az orvosok, az állapota visszafordíthatatlan. Az ügyben egy sürgősségi, virtuális tárgyaláson döntöttek kedden. Az ilyen eljárásokban vizsgálják azokat az ügyeket, amelyek olyan emberekkel kapcsolatosak, akiknek a mentális képességeik nem teszik lehetővé, hogy saját maguk döntsenek valamiről.

A bíró azzal érvelt, hogy az orvosok nem az asszony életét, hanem a halálát hosszabbították meg, ezért az életfenntartó kezelések abbahagyása lenne a legjobb döntés, hiszen ez az érintett érdekeit is szolgálná, tehát hagyni kellene azt, hogy méltósággal haljon meg. Hozzátette azt is, hogy az orvosok készítettek egy tervet is a nőnek, ami a család számára is áttekinthető, a cél pedig nem a beteg életének, hanem halálának lerövidítése.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések