A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Női kosárlabda MK: itt nincsenek lefutott meccsek


Nem kötelező feladatként tekint a szerdától vasárnapig tartó Magyar Kupa küzdelmeire Gáspár Dávid, a címvédő Sopron Basket női kosárlabdacsapatának vezetőedzője.


"Egyetlen magyar meccset sem lehet eldőltnek tekinteni, minden alkalommal meg kell dolgozni a sikerért" - mondta kedden az MTI-nek a szezonban még veretlen soproniak trénere. "Szombaton Győrben a hajrában még vesztésre álltunk, ami megmutatta, hogy ha nem vagyunk elég élesek, akkor jönnek a problémák, és megégethetjük magunkat. Fordulatos és szoros mérkőzés volt, persze megfordult a fejemben, hogy ez lehet az első vereségünk, de a végjátékból mi jöttünk ki jobban" - idézte fel a 85-79-re megnyert bajnokit, mellyel eldőlt, hogy a Sopron lesz az alapszakaszgyőztes az NB I-ben.

Gáspár Dávid együttese a Magyar Kupa szerdai negyeddöntőjében a Ludovika-FCSM Csatával találkozik a budapesti Gabányi László Sportcsarnokban.

"Ha nem kapunk ki, akkor is három kemény meccs vár ránk idegenben, sok utazással, merthogy minden meccs után hazatérünk Sopronba" - fejtette ki a kilencszeres kupagyőztes zöld-sárgák mestere.

Az Euroligában a soproniak százszázalékos teljesítménnyel jutottak be a negyeddöntőbe, ahol március 17-én és 19-én a Lyonnal csapnak össze. Ennek kapcsán az edző elmondta:

"Persze ott van már a fejekben az Euroliga, és hogy újabb francia ellenfél vár ránk, miután a csoportkörben megvertük a Bourges-t és a Landes-t is. Az odahaza három vereséget gyűjtött Lyon ezek mögött a harmadik helyen áll a francia bajnokságban, amelynek az erejét jól mutatja, hogy három topcsapatot is ad az Euroligába. A lyoniak kemény diónak ígérkeznek, többek között WNBA-játékosuk van, no meg Aleksandra Crvendakic, aki éppen tőlünk szerződött Franciaországba" - nyilatkozta az ellenfélről Gáspár Dávid.

A nyolccsapatos Killik László Női Magyar Kupa küzdelmeiben hagyományosan a bajnoki tabella első nyolc együttese vehet részt, ezek a Sopron Basket, az Atomerőmű KSC Szekszárd, az Uni Győr-Mély-ÚT, a Ludovika-FCSM Csata, az Aluinvent DVTK, a PEAC-Pécs, a VBW CEKK Cegléd és a TFSE-MTK.

A járványhelyzet miatt az MK a korábbi évektől eltérően ötnapos lesz, a résztvevők a mérkőzések után hazautazhatnak. A torna zárt kapuk mögött zajlik majd.

A negyeddöntő (február 24.) párosítása:

VBW CEKK Cegléd - PEAC-Pécs 13.00
UNI Győr MÉLY-ÚT - Aluinvent DVTK 15.30
TFSE-MTK - Atomerőmű KSC Szekszárd 18.00
Ludovika-FCSM Csata - Sopron Basket 20.30

Az elmúlt tíz év kupagyőztesei:
2011: MKB-Euroleasing Sopron
2012: MKB-Euroleasing Sopron
2013: Uniqa-Euroleasing Sopron
2014: PEAC-Pécs
2015: Uniqa-Euroleasing Sopron
2016: Aluinvent DVTK Miskolc
2017: Uniqa Sopron
2018: Atomerőmű KSC Szekszárd
2019: Sopron Basket
2020: Sopron Basket

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések