A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem változtat az egyház a keresztelővízbe fulladt csecsemő esete után a módszereken


Az ortodox főpap továbbra sem gondolja úgy, hogy egy kisded halála megfelelő indok lenne arra, hogy más módszerekkel hajtsák végre a jövőben a hagyományos keresztelésekkel kapcsolatos folyamatokat.


A konstancai főpap szinte járulékos veszteségként fogta fel a nemrég keresztelővízbe fulladt kisbaba esetét. Teodosie egy keddi televíziós műsorban azt mondta, a keresztelési ceremóniát nem lehet megváltoztatni, hiszen az egyházi kánon ezer év múlva is érvényes – írta a Főtér hírportál.

“Ezért nem változtatunk, nem félünk” – jelentette ki az érsek élő adásban, tette mindezt úgy, mintha az áldozat szüleinek kellene szégyellniük magukat azért, mert számon kérik, miért kellett ennyire agresszív módon bánni szeretett újszülöttjükkel.

Teodosie korábban hevesen ellenezte a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedéseket, és mintha mi sem történt volna, megtartotta az istentiszteleteket szerte Romániában, melyeken kiskanállal áldoztatta a híveket.

A műsorban az ortodox patriarchátus elmondta, a kiskanál valójában Mária szimbóluma, őt pedig nem lehet bármilyen nővel helyettesíteni. Az érsek hangsúlyozta, azt kérte, hogy gyorsítsák fel a kisded halálának körülményeit vizsgáló nyomozást, egyúttal őszinte részvétét fejezte ki az elhunyt családjának.

Teodosie hozzátette, a szülők a keresztelés előtt szólhatnak a papnak, ha nem szeretnék, hogy vízbe merítsék gyermeküket, ezt azonban az érintett házaspár nem tette meg. A halálos keresztelést végző lelkészt felfüggesztették munkájából, ugyanis kiderült, hogy rosszul tartotta a folyamat során a kisbabát, és nem arccal lefelé, hanem felfelé merítette bele háromszor is a keresztelőmedencébe.

A rendőrség gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt kezdett nyomozásba, az ortodox egyház azonban még mindig nem érti, miért lett ekkora felhajtás az ügyből, hiszen hasonló eset bármikor bekövetkezhet.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések