A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem tudta eltartani a családját, ezért több száz embert vert át az interneten egy nagycsécsei férfi


Egy év hat hónap börtönbüntetésre ítélt és két évre eltiltott a közügyek gyakorlásától a battonyai járásbíróság egy 28 éves büntetlen előéletű borsodi, nagycsécsi férfit, aki internetes csalásokkal károsított meg országszerte csaknem háromszáz sértettet – áll az ügyészség tájékoztatójában.


A férfi 2016 végén sem munkahellyel, sem munkából származó rendszeres jövedelemmel nem rendelkezett, három kiskorú gyermekét az élettársával együtt egy albérletben nevelte. A bérleti díjat és a rezsi költségét nem tudták fizetni, megélhetési problémáik enyhítése céljából pedig a férfi elhatározta, hogy a televízióban látott „internetes átverés” útján fog pénzhez jutni.

Olyan termékeket kezdett el eladásra hirdetni az interneten keresztül, amelyekkel valójában nem rendelkezett, emellett olyan hirdetésekre jelentkezett eladóként, melyekben mások megvásárlás céljából kerestek meghatározott termékeket.


Az érdeklődőknek részben a saját nevén, részben álnéven mutatkozott be, és a sértetteknek azt ígérte, hogy amennyiben az általuk megvásárolni szándékozott dolog vételárát – vagy annak egy részét – és esetenként a postaköltségként megjelölt egyéb összeget előre elutalják az általa megjelölt bankszámlára, akkor az árut el fogja küldeni nekik. A férfinek azonban egyáltalán nem állt szándékában a rendelések teljesítése, hiszen nem is rendelkezett a termékekkel.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a férfi 2016 októbere és 2019 júniusa között összesen 282 sértett tévesztett meg országszerte; közülük 6 sértett részére 50 ezer forintot meghaladó kárt, míg a többi sértettnek 5 és 50 ezer forint közötti kárt okozott.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések