A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nem látta és elütött egy biciklist Békésszentandráson egy idős férfi


Maradandó fogyatékosságot eredményező balesetet okozott két éve egy 77 éves öcsödi férfi Békésszentandráson, akit korábban pont szintén egy baleset miatt ítéltek el.


Az idős férfi két éve nyáron 64 kilométer/órás sebességgel közlekedett Békésszentandráson, a Fő úton, a megengedett 50 helyett. A Toldi utcai kereszteződésnél elütött egy kerékpáros nőt. Igaz, hogy a biciklisnek elsőbbséget kellett volna adnia az autósnak, az idős férfi a nőt egyáltalán nem észlelte, így fékezés vagy irányváltoztatás nélkül gázolta el. Pedig lassító fékezéssel is meg tudott volna állni, ha időben észreveszi a kerékpárost és nem lépi túl a megengedett legnagyobb sebességet.

A balesetben a nő súlyos, műtétet igénylő sérüléseket szenvedett, jobb lába csak maradandó fogyatékosság árán gyógyul, a férfi könnyen sérült.

A járási ügyészség azt indítványozta, hogy a tettét beismerő idős férfit ítéljék pénzbüntetésre és tiltsák el a járművezetéstől.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések