A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Nagy fogás: amfetamin, marihuána, tabletta és gomba is volt az aldebrői drogdílernél


A drogdílerrel és vevőjével szemben is vádat emelt a Heves Megyei Főügyészség.


Kábítószer kereskedelem révén rendszeres bevételre tett szert az a 29 éves aldebrői férfi, akinél a nyomozó hatóság tavaly januárban tartott házkutatást, melynek során – egyebek mellett – amfetamint, marihuánát, valamint kábító hatású tablettákat és gombákat találtak a lakásában elrejtve – tájékoztatta a Heolt dr. Szalóki Zoltán főügyész.

Mint megtudtuk: a kábítószert árusító férfival és egyik állandó vevőjével szemben a Heves Megyei Főügyészség a napokban emelt vádat jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette, illetve kábítószer birtoklásának bűntette miatt.

A vádirati tényállás szerint a drogkereskedő Budapesten szerezte be az árut, melyet azután a lakásán tárolt és adott el másoknak, többek között vádlott társának is, aki nem egyszer vásárolt tőle amfetamint és marihuánát, mely szerek – hatóanyag tartalmuk folytán – kábítószernek minősülnek. Az I. rendű vádlott lakásán végzett kutatás során lefoglalt kábítószerek együttes hatóanyag tartalma csaknem másfélszerese volt a törvény által jelentősként meghatároz mennyiségnek. A jelentős mennyiségű drog mellett a rendőrök a házban az árusítás során használt önzáró tasakokat, digitális mérlegeket, kanalakat, őrlőt, ételhordót, tölcsért és szűrőt is találtak, továbbá az egyik szekrény tetejéről előkerült nem kevesebb, mint hatmillió forint készpénz.

A Heves Megyei Főügyészség a jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló, kábítószert egyaránt árusító és fogyasztó I. rendű vádlottal szemben végrehajtandó fegyházbüntetés, míg a kábítószert vásárló és birtokló II. rendű vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Emellett egyes lefoglalt dolgok és a készpénz elkobzásán túl a főügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság kötelezze a terhelteket a nyomozás során – elsődlegesen a szakértői vizsgálatok kapcsán – felmerült több mint 2 millió 310 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések