A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csütörtökön bíróság elé áll a férfi, aki fejen szúrta haragosát Jobbágyiban


El is menekült a helyszínről.


A vádirati tényállás szerint a vádlott 2018. augusztus 3-án az esti órákban az ismerősével beült a vádlott gépkocsijába, azonban pár méter megtétele után a vádlott a gépkocsival hirtelen megállt az úttest közepén, mivel meglátta az ott tartózkodó sértettet. A vádlott indulatosan kiugrott a gépkocsiból és nekifutásból mellkason rúgta a sértettet, majd a rúgással szinte egyidejűleg jobb kezével, az öklében tartott heggyel és éllel bíró, legalább 7 centi pengehosszúságú eszközzel – feltételezhetően egy késsel vagy bicskával – fejen szúrta a sértettet.

A vádlott ismerőse ekkor közéjük ugrott, és szétlökte őket, hogy ezzel megakadályozza a sértett további bántalmazását.

A cselekmény után a vádlott a gépkocsival a tetthelyről elmenekült, ismerőse viszont ott maradt, és megpróbált segíteni a sértettnek az utcán tartózkodó személyekkel együtt, akik szintén szemtanúi voltak az eseménynek. A bántalmazás miatt a sértettet kórházba szállították, ahol azonban 2018. augusztus 4-én elhalálozott.

A tárgyalássorozaton a tanúkihallgatások már lezárultak. A büntető szakaszban tartó ügyet csütörtökön vizsgálja tovább a Balassagyarmati Törvényszék.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések