A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megkaphatják a bértámogatást a vendéglátók és a szálláshelyek


Életbe lépett a bértámogatás új rendszere, így a vendéglátókon és szálláshelyeken kívül még jó néhány más vállalkozásfajta tulajdonosa részére is folyósíthatják a pénzügyi juttatásokat.


A Magyar Közlönyben megjelent, február 3-tól hatályos rendeletmódosítás értelmében változik a vendéglátóipari és turisztikai cégek támogatási rendszere.

Az Infostart arról írt, hogy a szektorban érdekelt vállalkozók támogatási előlegként kapják meg a megítélt állami bértámogatást az igénylés után.

A rendelet szerint ha a határozattal megállapított támogatásra a munkaadó bármilyen okból már nem vagy nem teljes egészében jogosult, akkor  azt – a munkaerőpiaci programban meghatározottak szerint – haladéktalanul be kell jelentenie a határozatot hozó fővárosi és megyei kormányhivatalnak.

A munkaadó a támogatás időtartamának utolsó napját követő második hónap végéig – a munkaerőpiaci programban meghatározottak szerint – kell igazolnia, hogy a részére folyósított támogatásra jogosult volt.

Amennyiben ezen időpontig a munkaadó nem, vagy csak részben igazolja a támogatásra való jogosultságát, a részére folyósított támogatás azon részét, amelyet jogosulatlanul vett igénybe, vissza kell fizetnie

Már harmadik hónapja vannak zárva a vendéglátóhelyek, csak azoknak van bevételük, akik elvitelre tudnak ételt készíteni. A hétvégén a tilalom ellenére tüntettek is a vendéglátósok az újranyitásért.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések