Hirdessen itt

Magyarország nem él az India részéről felajánlott vakcinákkal


Ezt maga a Külgazdasági és Külügyminisztérium erősítette meg, mely természetesen köszönetet mondott a felajánlásért, a lehetőséggel már nem élnek.


Nemrég derült ki, hogy az indiai-magyar orvosi kapcsolatokat erősítvén India 2 500 oltására elegendő vakcinát ajánlott fel. Ez az Oxford-AstraZeneca oltóanyaga lett volna, mellyel Banglades a magyar orvosok felé fejezné ki a háláját.

2010 óta, tehát több mint tíz éve a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány orvoscsoportja mintegy 500 égési sebészeti és helyreállító műtétet hajtott végre ingyenesen az országban misszióik során – tudhattuk meg a Magyar Nemzet cikkéből. Ezen beavatkozások között több életmentő operációk is voltak.

Shahriar Alam bangladesi külügyi államtitkár a napokban jelentette be a hírt az egyik parlamenti ülésen, amiről a Bdnews24 számolt be. A Magyar Nemzet ezt követően felkereste a Külgazdasági és Külügyminisztériumot, hogy mi lesz a sorsa a vakcináknak.

A lap kérdésére a tárca röviden azt válaszolta, hogy a felajánlást megköszönték, de nem éltek vele. A Blikk értesülései szerint Banglades felajánlása több szempontból sem volt véletlen, mivel már most ötmillió oxfordi vakcinát tudhatnak magukénak az országban, és további 25 millió oltásra kötöttek kontraktust.

Az indiai Serum Intézet az aláírt licenc alapján összesen egymilliárd ilyen vakcinát állíthat elő, és ezek közül kerültek volna ki a felajánlott oltóanyagok. Banglades minden egyes vakcináért négy dollárt, azaz közel 1 200 forintot fizet az indiai üzem részére.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések