A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Megint megugrott a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, meghalt 102 beteg


2855 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 410 129 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 102 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 14 552 főre emelkedett - derül ki a napi statisztikából.


A tegnapi, alacsonyabb esetszám után ismét a háromezret közelíti a napi esetszám Magyarországon, az elmúlt 24 órában 2855 új fertőzöttet regisztráltak – derül ki a kormányzati portál napi adataiból. Ezzel tavaly március óta már összesen 410 129 megbetegedést tartanak nyilván Magyarországon.

Az elmúlt egy napon több mint 23 ezer tesztet végeztek el, a pozitív tesztarány 12 százalék volt a mintákban.

Az elmúlt egy napon Budapesten és Pest megyében találták magasan a legtöbb új esetet, 667 és 588 megbetegedést regisztráltak, a többi megyében 200 alatt volt a napi szám. A heti esetszám szintén Budapesten és Pest megyében volt a legmagasabb, Budapesten közel négyezer, Pest megyében pedig csaknem háromezer beteget regisztráltak.

Százezer lakosra vetítve azonban nem a fővárosban a legrosszabb a helyzet, Nógrád, Komárom-Esztergom és Somogy megyében is magasabb volt az elmúlt egy hét esetszáma.

A napi halálozási szám ismét 100 felett volt, az elmúlt egy napban 102 fő hunyt el Magyarországon a koronavírus miatt.

Ezzel az elmúlt egy évben 14 552 áldozatot szedett itthon a vírus.

Jelenleg 4353 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 407-en vannak olyan súlyos állapotban, hogy lélegeztetőgépre szorulnak. A kórházi ápoltak száma 229 fővel csökkent tegnap reggel óta, viszont 11 beteggel több van lélegeztetőgépen, mint egy nappal korábban.

Eddig 471 004 fő kapott oltást, közülük 208 846 fő már a második oltását is megkapta.


Ez azt jelenti, hogy a lakosság 4,8 százaléka kapta meg eddig az első oltását, 2,1 százalék pedig mind a kettőt.

A mai naptól a háziorvosok megkezdik az oltást a kínai Sinopharm-vakcinával, minden háziorvos átlagosan 50-55 fő regisztrált időset tud beoltani, emellett folytatják a 60 év alatti krónikus betegek oltását az AstraZeneca-vakcinával, amellyel praxisonként 10 fő beoltására van lehetőség. A kórházi oltópontokon a hét második felében folytatják a regisztrált idősek oltását a Pfizer-vakcinával.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések