Hirdessen itt

Meghosszabbították a kenderesi rabló letartóztatását


A Karcagi Járási Ügyészség indítványa alapján meghosszabbította a nyomozási bíró május 27-ig annak a kenderesi férfinek a letartóztatását, aki kirabolta ismerősét.


A vádirat szerint a férfi január 23-án délután, Kenderesen, ittasan elhatározta, hogy pénzt szerez. Ezért maszkot húzott az arcára, és a kilincsre zárt kertkapun át bement egyik helybéli ismerőse családi házának udvarára, majd felvett a földről egy téglát és besurrant a házba. Ismerőse ekkor a konyhában ült, háttal a gyanúsítottnak, így nem vette észre, hogy az a háta mögé lopakodott – tájékoztatta hírportálunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség.

A férfi a kezében tartott téglával le akarta ütni a sértettet, ezért hátulról fejbe vágta vele.


A sértett reflexszerűen az őt ért ütés irányába fordította a fejét. Erre a férfi a téglával a sértett arcába csapott.

Ekkor a sértett védekezésképpen felkapott a konyhapultról egy kést, amivel dulakodás közben sikerült megvágnia támadóját. A sértett ki tudott menekülni a házból, de az elszenvedett ütések hatására négykézlábra rogyott a ház lépcsőjén. Eközben az elkövető, aki tudta, hogy a sértett hol tartja a pénzét, magához vette a 12.800 forintot tartalmazó margarinos dobozt, majd a házból kilépve kétszer fejbe rúgta a lépcsőn fekvő sértettet, és sietve távozott az udvarról.

A 67 éves sértett férfi a bántalmazás következtében könnyű, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség azért indítványozta a gyanúsított letartóztatását, mert fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábon hagyása esetén elrejtőzne a hatóságok elől, illetőleg megnehezítené a bizonyítást, továbbá újabb hasonló bűncselekményt követne el.

A nyomozási bíró január 27-én az ügyészi indítványt megalapozottnak ítélve, a szökés és a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés végleges.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések