A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Csaknem 250-en maradtak áram nélkül a csütörtöki Károlyi Mihály utcai lakástűz miatt


A városrész önkormányzati képviselője és Debreceni Karitatív Testület önkéntesei pénteken is meleg ételt vittek a lakóknak. A Napszemle információi szerint a társasházban várhatóan a jövő hét második felében áll majd helyre az áramszolgáltatás.


Csütörtök reggel hatalmas füstfelhőre lettek figyelmesek a szomszédok a Károlyi Mihály utcában. Az egyik tízemeletes társasháznak az első emeleti lakásában csaptak fel a lángok.

Egy nő élt a lakásban, ami teljesen lakhatatlanná vált. Szénné égett háztartási gépek és koromfekete falak maradtak a tűz után. Az itt lakó idős asszonyt kisebb égési sérüléssel és füstmérgezés gyanújával szállították kórházba.

– Az állapota sokat javult, füstmérgezést szerencsére nem szenvedett, a kézsérülés szépen javul. Egy ideiglenes szálláshelyet kaptunk, az önkormányzatnak egy lakását, ahol egy hónapig tartózkodhat. Megpróbáljuk addig lakhatóvá tenni, amennyire lehet, ezt a lakást – mondta Grósz Tibor, az asszony rokona.


A tűz óta csaknem 250-en maradtak áram nélkül az épületben. Az elektromos vezeték az ötödik emeletig meghibásodott. A villanyszerelők pénteken is dolgoztak a helyreállításán.

A városrész önkormányzati képviselője a Debreceni Karitatív Testület önkénteseivel minden szomszédot meglátogattak péntek délután.

– Végigjártuk az épületet, és a Karitatív Testület munkatársaival meleg ételt, illetve gyümölcsöt osztottunk. Ezt fogjuk tenni a következő napokban is, ezzel is szeretnénk segíteni az itt lakókat, illetve biztatjuk őket, hogy türelemmel legyenek, ameddig a villanyszerelést, illetve a felújítási munkát elvégzik – fogalmazott Korbeák György önkormányzati képviselő.

A lépcsőházban olyan sötét van, hogy csak lámpával lehet közlekedni. Az áramszolgáltatás hiánya sok kellemetlenséget okoz az itt lakóknak. Hétvégén önkéntesek segítenek a törmelék elhordásában és a takarításban.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések