A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meghalt az orosz orvos, aki Navalnijt kezelte a mérgezése után


Az Omszki Sürgősségi Kórház által kiadott hivatalos közleményben bejelentették, hogy Szergej Maximiszin, a megmérgezett Alekszej Navalnijt kezelő kórház egyik vezetőorvos váratlanul elhunyt életének 55. évében.


Alekszej Navalnij orosz ellenzéki politikus még egy augusztusi repülőjáraton lett súlyosan rosszul, melynek végül kényszerleszállást kellett végrehajtania Omszkban, Szibériában. A politikust ezt követően az omszki kórházba szállították, ahol rögtön megkezdték az ápolását.

Akkoriban nem tartottak gyakran sajtótájékoztatókat, ám azt hamar megpróbálták tagadni, hogy Navalnij mérgezés áldozata lett volna. A politikust azonban a család kérelmére Németországba szállították, ahol megállapították, amit mindenki sejtett: mérgezés áldozata lett Navalnij, méghozzá a novicsok idegméreggel.

Mint utóbb kiderült, az orosz titkosszolgálatok, az FSZB áll elsősorban a mérgezés mögött, a méreganyagot állítólag Navalnij alsónadrágjába csempészték, ahol az aktiválódni tudott. Abban az időben, amikor a politikust beszállították az omszki kórházba, akkor Szergej Maximisin volt a kórház egyik fő felelőse.

A kórházi közleményben viszont mindössze a halál tényét közölték, a halál okára egyáltalán nem tértek ki, még említés szintjén sem. Leonyid Volkov, Navalnij kabinetfőnöke megerősítette, hogy Maximisin volt annak az osztálynak a vezetője is, amely a politikust kezelte, főként amikor mesterséges kómába helyezték:

Maximisin mindenkinél többet tudott Alekszej állapotáról, szóval nem zárnám ki teljesen a lehetőségét, hogy idegenkezűség van a dologban. Az orosz egészségügyi rendszer azonban meglehetősen elavult, és nem ritka, amikor az orvosok hirtelen életüket vesztik relatíve fiatalon. Abban viszont biztosak lehetünk, hogy nem fogják kivizsgálni a halála okát


Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések