A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bárkit kivisz az űrbe a SpaceX, csak egy versenyt kell megnyerni hozzá


Ingyenes, többnapos űrbéli kiránduláson vehet részt az a szerencsés személy, aki megnyeri a SpaceX által kiírt versenyt.


A The New York Times információi szerint a győztes három privát asztronautával együtt húzhatja fel magára a szkafandert, és tehet egy kitérőt az univerzum felé. Az Elon Musk által vezetett vállalat rákbeteg gyermekek számára indított egy óriási adománygyűjtést, melynek keretén belül meghirdette a szóban forgó versenyt is.

Jared Isaacman, az expedíció finanszírozásában segédkező multimilliárdos üzletember a lap megkeresésére elmondta, fő céljuk, hogy megmutassák, az univerzumban elért fejlesztések és technológiák által hozzájárulhatnak a Földön élő beteg gyerekek gyógyulásához.

“Ha ennyi mindent el tudtunk érni a világűrben, akkor van egy bizonyos kötelezettségünk, hogy jelentős feladatokat végezzünk el a Földön is, elősegítve ezzel ártatlan rákos kisgyerekek felépülését.”

A Shift4 pénzügyi szolgáltatásokat kínáló vállalat elnöke és alapítója szintén a SpaceX Crew Dragon kapszulájában ülhet majd négy utastársával együtt, akik több napon keresztül Föld körüli pályán keringhetnek majd.

Isaacman mellett a verseny győztese, valamint a St. Jude Kórház egyik egészségügyi dolgozója, illetve egy eddig meg nem nevezett üzletember is helyet foglalhat az űrhajóban. A résztvevők mindegyikének természetesen át kell esnie egy kötelező kiképzésen, amellyel felkészíthetik őket az űrutazásra.

A versenyre az alábbi linken lehet jelentkezni – szabályok nincsenek, bárki csatlakozhat a megmérettetéshez, viszont azok, akik pénzzel támogatják a gyermekkórházat, nagyobb eséllyel nyerhetik meg a fődíjat, vagyis magát az univerzumbéli kalandot.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések