A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Már 308 adag vakcinát pocsékoltak el Floridában, miközben egyes helyeken egy darab oltás sincs


Megerősítette a Florida állambeli Brevard megye egészségügyi hivatala, hogy legalább 308 adag koronavírus-vakcina ment kárba, amiért nem használták fel őket időben.


A hivatal nem osztott meg részletes információkat, annyit azonban kiemeltek, hogy az elvesztegetett vakcinák mellett az azokat hordozó ampullák is kárba vesztek, vagy az oltóanyag szállítását vagy annak beadását követően – írja a Click Orlando.

Az egészségügyi hivatal leszögezte, hogy nem egy szerencsétlen eseményhez köthető az oltóanyagok elpocsékolása, hanem összesen ennyi veszett kárba, mióta a megyében először megkapták a koronavírus-vakcinákat.

Azt is kiemelték, hogy nem a megyei egészségügyi hivatal alá tartozó intézményekhez köthető a pocsékolás, hanem a partnerközpontjaiknál történtek hibák. Hozzátették: mindenképpen dolgozni fognak azon, hogy a jövőben ilyen ne forduljon elő.

A floridai Palm Beach megyéből szintén érkeztek ilyen beszámolók, ahol arról tudósítottak, hogy körülbelül 1000 dózisnyi vakcina sérült meg. Ron DeSantis kormányzó válaszokat követelt, és a pontos számokat, hogy hány vakcina ment kárba a nem megfelelő tárolás miatt.

Az ilyen történetek általában súlyos felháborodást szoktak kiváltani, hiszen míg a nyugati világban nagymennyiségben áll rendelkezésre a vakcina, így „fel sem tűnik", ha néhány megsérül, addig a harmadik világban minden egyes dózisért súlyos alkukat kell kötni.

Az Egészségügyi Világszervezet több alkalommal is felhívta a figyelmet már a vakcinakísérletek befejezése előtt is, hogy a vakcina-nacionalizmus, vagyis az oltóanyagok felhalmozása rendkívül veszélyes, mellyel csak elpocsékolnak egy csomó vakcinát.

Ezért hozták létre az úgynevezett COVAX programot, mellyel a legszegényebb és legrászorulóbb régiókba kívánják eljuttatni az oltóanyagokat. A sok figyelmeztetés ellenére azonban a programban még nincs elég vakcina, míg a nyugati országokban milliós nagyságrendben áll rendelkezésre.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések