A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

LMP: 100 százalékos táppénzt a koronavírusos szociális dolgozóknak!


Az LMP javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, hogy a szociális dolgozók automatikusan 100 százalékos táppénzt kapjanak, ha koronavírusos megbetegedés miatt nem tudnak dolgozni - mondta pénteki online sajtótájékoztatóján Ungár Péter, az ellenzéki párt országos elnökségének titkára.

A képviselő beszámolt az LMP alapítványa, az Ökopolisz Alapítvány felkérésére született kutatás eredményéről, amely  szerint a szociális dolgozóknak mindössze 4 százaléka kapott 100 százalékos táppénzt ha koronavírusos lett, és ezért nem tudott részt venni a munkában.

Ezt felháborítónak nevezte, mondván, azok az emberek, akik azért dolgoznak, hogy a lehető legtöbben túléljék a járványt, magukra nem tudtak vigyázni, mégsem kapták meg a teljes fizetésüket, amikor a munkavégzés miatt fertőződtek meg. Annak ellenére nem, hogy az a költségvetést sem terhelné jelentősen - jegyezte meg Ungár Péter.

Úgy folytatta: az LMP továbbra is felháborítónak tartja, hogy a szociális dolgozók nem kaptak a járványhelyzetben egyszeri, 500 ezer forintos bérkiegészítést, holott ez a költségvetésnek csak 43 milliárd forintjába kerülne.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések