A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kísért a múlt, feketelistára kerülnek az LMBTQ-ellenző csoportok


Az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) egyik szervezete arra készül, hogy feketelistát készítsen az LMBTQ-ideológiát ellenző csoportokról – írta az amerikai konzervatív jobboldali Center for Family & Human Rights (C-Fam) nevű szervezet. Az ENSZ vizsgálódásnak célkeresztjében az életpárti és a családbarát csoportok állnak.


Ebbe a „gyűlöletcsoportba” sorolhatják az abortuszellenes és családbarát szervezeteket, politikusokat, vallási vezetőket – írták.

A programot egy Costa Rica-i jogász, Victor Madrigal-Borloz vezeti, akinek feladata a nemi identitásuk miatt hátrányt szenvedő közösségek védelme. A posztot 2017 óta tölti be. Nem ez az első hasonló akciója, már egy 2019-es jelentésben felszólította az államokat, hogy „határozottan lépjenek fel” az LMBTQ-jogokkal szembenálló vallási vezetők ellen.

Az ENSZ jogi irodája most olyan szervezetek neveit gyűjti össze, amelyek bármilyen módon ellenzik az LMBTQ céljait.  Egy hónapja a tagállamokban található LMBTQ-szervezetektől kért információkat arra vonatkozóan, milyen negatív megnyilvánulások érik őket politikai vagy vallási vezetők részéről.

„Mik a legfőbb érveik? Ezek eredményre vezettek-e az LMBTQ-személyek emberi jogának csorbításában?" – tették fel a kérdést.

Az ENSZ vizsgálódásának célkeresztjében az életpárti és a családbarát csoportok állnak.


Az amerikai konzervatív szervezet szerint ez a felhívás kedvezőtlen színben tünteti fel a családok védelmét szorgalmazó csoportokat, és úgy mutatja be a genderideológiát ellenzőket, mint akik összeesküvés-elméleteket terjesztenek. A gender-elméleteket viszont szinte megkérdőjelezhetetlen igazságként tüntetik fel.

A „kérdőív” a gender-elméletekkel szembeszálló csoportok „narratíváinak” részleteire is kíváncsi. A globális világszervezet jogi tanácsa szerint ezek az elméletek és megnyilvánulások a másságot hirdetőkkel szembeni diszkriminációnak és erőszaknak ágyaznak meg.

A ENSZ jogi irodájának akciója kísértetiesen hasonlít a Southern Poverty Law Center éves jelentésére, amelyben összesítik az Egyesült Államokon belül működő belföldi terroristacsoportokat.

Az eredményeket egy jelentésben továbbítják az ENSZ genfi székhelyű Emberi Jogi Főbiztosi Hivatala számára.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések