A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

A téllel együtt a koronavírus-járványt is elbúcsúztatták Nádudvaron


A járványhelyzet miatt rendhagyó télűzést tartottak több helyen az országban. Sok helyen égettek ugyan kiszebábut, ahogy az ilyenkor szokás, de csak szűk körben. Máshol pedig autós felvonulást szerveztek, mert így jobban lehetett ügyelni a távolságtartásra. Az idei farsang a járványról is szólt: sokan nemcsak a telet, hanem a koronavírust is elűznék – hangzott el az M1 Híradójában.


Bár a farsang hivatalosan a nagyböjt kezdetéig, vagyis hamvazószerdáig tartott, több helyen is a farsangvégi programokat szombaton szervezték meg.

Hajdú-Bihar megyei Nádudvaron a járvány miatt minden farsangi program elmaradt. A télűzést most szűk körben, a távolságtartásra figyelve szervezték meg.

Az ifjú lovasok bemutatója után gyújtották meg a Covid Kisze nevű bábot. A hiedelem szerint a babában elégő cédulákkal a tél és minden rossz is eltűnik.

Balatonlellén is rendhagyó módon búcsúztatták a farsangot, itt a járvány miatt autós felvonulást tartottak. Nemcsak a sofőrök és az utasok öltöztek maskarába, hanem a járműveket is feldíszítették.

A legnevesebb magyar télbúcsúztató ünnep, a mohácsi búsójárás idén teljesen elmaradt a járványhelyzet miatt.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések