A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kapával fegyelmezte a szemtelen fiatalokat egy szolnoki férfi


A férfi még 2019. augusztus 8-án az egyik szolnoki téren kapával a kezében rontott a fiatalokra, egyiküket könnyebben megsebesítve.


A Szolnoki Törvényszéken jogerősen lezárult annak a harmincas évei végén járó, büntetett előéletű férfinak a büntetőügye, aki 2019. augusztus 8-án este nyolc óra körül az egyik szolnoki téren kapával a kezében rontott egy fiatalokból álló 10-15 fős társaságra, egyiküket könnyebben meg is sebesítve, amiért, elmondása szerint, a fiatalok az élettársát sértegették – adta hírül a Szolnoki Törvényszék Sajtóosztálya. A bántalmazott fiatal rövid időre az eszméletét is elvesztette.

A Büntető Törvénykönyv rendelkezései szerint bűncselekményt, garázdaságot követ el, aki olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsít, amely alkalmas arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen, és vétség miatt 2 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyben 2020. április 30-án emelt vádat a Szolnoki Járási Ügyészség. A Szolnoki Járásbíróság egy előkészítő ülést és két tárgyalást tartott az ügyben. Utóbbin, 2020. október 8-án ítéletet hozott.

A büntetett előéletű férfit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt 1 év 4 hónap börtönre ítélte és 2 évre eltiltotta a közügyektől.


Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott azonban enyhítés érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A Szolnoki Törvényszék 2021. február 17-én meghozott másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét helybenhagyta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések