A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Isteni tócsnirecept Zalából: tejfölt is tegyél rá, úgy igazán finom


Ahány táj, annyiféle tócsni: Zalában régen hagyományosan aludttejet adtak hozzá, amelyet kefirrel is helyettesíthetsz.


A reszelt krumpli és liszt hozzáadásával készült tócsninak sokféle változata ismert. Sőt, van, ahol cicege, máshol lapcsánka néven emlegetik. Egy azonban közös bennük: akár szaftos ételek mellé köretnek, akár sajttal és tejföllel megbolondítva önálló fogásként is tökéletesek, és mindenképpen isteniek. A tócsnit gyorsan készítsd el, a nyers reszelt krumpli ugyanis már húsz perc alatt megfeketedhet, és sok levet ereszt.

Hozzávalók:

👉 15 dkg liszt
👉 6 db nagyobb krumpli
👉 5 dl kefir
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 só
👉 bors
👉 olaj a sütéshez
👉 1 kis doboz tejföl a tálaláshoz
👉 snidling

Elkészítés:

A meghámozott krumplit nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. A vizet nyomkodd ki belőle, majd keverd csomómentesre a kefirrel, a liszttel, és sózd, borsozd, rakj hozzá zúzott fokhagymagerezdeket. Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat. Akkor jó, ha a beledobott massza sisteregve azonnal feljön a tetejére.

Helyezz bele egy evőkanálnyi krumplis keveréket, majd kicsit lapítsd le. A tócsnik mindkét oldalát süsd aranybarnára, majd szűrőlapáttal szedd papírtörlőre.

Tálaláskor tejföllel locsold meg a tócsnikat, a tetejükre pedig snidlinget is szórhatsz.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések