Igényeljen Napi Újság tagsági kártyát és tegyen szert velünk egy kis mellékes jövedelemre. Töltse ki a kártya igénylólapot ide kattintva.

Ínyenc francia hagymaleves forrón, sajtos bagettel: ez nem tejszínnel készül


Ha eddig még csak étteremben kóstoltad az ízekben gazdag francia hagymalevest, ideje otthon is elkészíteni!


Forró levesből télen soha nem elég! Nem fogod megbánni, ha legközelebb a francia hagymaleves mellett döntesz, hisz laktató, egyszerű, hihetetlenül ízletes, és igazi tuning a szervezetednek. Főzés közben a hagyma elveszíti az erejét, édeskéssé válik, ráadásul a borból elpárolog az alkohol.

Hozzávalók:

👉 4 db vöröshagyma
👉 2 db póréhagyma
👉 2 evőkanál vaj
👉 2 evőkanál liszt
👉 5 dl húsleves
👉 2 teáskanál kakukkfű
👉 1.5 dl fehér bor
👉 1 evőkanál porcukor
👉 só
👉 szerecsendió
👉 bors
👉 4 szelet bagett
👉 4 szelet sajt
👉 1 teáskanál olívaolaj

Elkészítés:

A hagymákat pucold meg, és vágd vékony szeletekre, félkarikákra, majd dobd rá az olvasztott vajra. Ízesítsd sóval, borssal, kakukkfűvel, szerecsendióval, és fonnyaszd kis lángon, gyakran megkeverve 15-20 percig. Amikor aranybarna, szórd rá a porcukrot, és kevergetve karamellizáld még pár percig, majd mehet rá a liszt. Öntsd fel húslevessel, borral, és főzd 10-15 percig.

A bagetteket rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg kevés olívaolajjal, rakd a szeletekre a sajtot, majd told a sütőbe 10 percre. Amikor a sajt megolvad, tedd a leves tetejére..

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések