A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ennyi magyar emberre lehet szükség a nyájimmunitás kialakulásához

 

Adott esetben ezt a számot igen gyorsan el lehetne érni, ami csak a vakcinamennyiségtől függ, semmi mástól.

Ugyan folyamatosan érkeznek vakcinák Magyarországra, azok csak kisebb mennyiségben válnak elérhetővé Brüsszelen keresztül. A közeljövőben nem várható, hogy ez drasztikus mértékben változzon, emiatt is döntött úgy a kormány, hogy más forrásokból is szerez oltóanyagot.

Az AstraZeneca első szállítmánya például a hétvégén megérkezhet, miközben a Pfizer és a Moderna vakcinájával már egy ideje oltják az embereket. Az orosz és a kínai vakcina lehet a következő, amikkel szintén immunizálhatják az embereket.

Magyarország jelen állás szerint akár 500 000 embert is be tudna oltani 24 óra alatt, amivel igen hamar el tudnák érni a nyájimmunitást. Az Infostart feltette a kérdést a kormányinfó ideje alatt, hogy hogyan is kalkulál a kormány, hány százaléknyi átoltotta van szükség a 60%-os nyájimmunitáshoz, illetve hány százalékról van szó, akik a fertőzés miatt válhattak védetté.

Gulyás Gergely miniszter a kérdésre válaszolván elmondta, a virológus szakemberek szerint, ha mondjuk volt 400 000 igazolt fertőzött, akkor körülbelül hárommillióan kaphatták el a vírust. A többség a tünetmentesség miatt még csak tisztában sincs azzal, hogy betegek lettek.

Ebben az esetben 3-3,5 millió emberre lehetne szükség ahhoz, hogy kialakuljon a nyájimmunitás, vagyis elérjük a 60%-ot.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések