A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Emberkereskedők Magyarországon - döbbenetes bűncselekményekért felelős banda bukott le


Vádat emeltek 16 személy ellen, akik prostituáltként dolgoztattak kiszolgáltatott helyzetben lévő nőket. A vád szerint a kiterjedt és 2013-tól 2019-ig működtetett bűnbandát két nő irányította, a hálózat többi tagja pedig a hozzátartozóik vagy az ismerőseik voltak.


A bűnszervezet különböző módszerekkel - részben hamis ígéretekkel, részben fenyegetéssel - hálózta be a nőket, akiket azután Németországba vittek. Legtöbbjük nem rendelkezett megfelelő helyismerettel és a nyelvet sem beszélte. A szervezet több bérelt ingatlanban kényszerítette prostitúciós tevékenységre a kihasznált nőket.

Az ügyfelek által a szolgáltatásokért fizetett összegek legnagyobbrészt a szervezet tagjaihoz kerültek, ebből csak elenyésző részt vagy semmit nem juttattak belőle a nőknek.

Volt arra is példa, hogy a nőket, egyszerű értéktárgyként adták-vették egymás között is, míg végül a lelkileg kiégett, így céljaiknak már meg nem felelő áldozatokat egyszerűen hazaszállították és kitették azok családjainál. A bűnszervezet mindemellett foglalkoztatott önszántukból prostitúciós tevékenységet folytató nőket is, illetve a bandatagok családjai a házkörüli munkák ellátására elesett embereket vettek magukhoz, akiket azután kizsigerelve dolgoztattak, gyakran egyéb jövedelmeiket is elvéve.

A bűnszervezet közel hatszázmillió forintot keresett.

A Pest Megyei Főügyészség a vádlottak ellen többrendbeli minősített emberkereskedelem bűntette, kényszermunka bűntette, minősített kerítés bűntette miatt emelt vádat.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések