Hirdessen itt

Elfogtak egy zámolyi rabszolgatartót, aki szállásért cserébe dolgoztatta áldozatait - Többször meg is verte őket, köztük egy gyereket is


A Fejér megyei rendőrök a lakásában állították elő azt a zámolyi férfit, aki több személyt, köztük kiskorút is az otthonába költöztetett, és kényszermunkára, bűncselekmények elkövetésére kötelezte és bántalmazta őket.


A zámolyi községben élő 26 éves férfi ellen indított eljárást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya, mivel fennállt az emberkereskedelem és a kényszermunka megalapozott gyanúja.

A nyomozók információja szerint az elkövető a házához csalta a későbbi áldozatait, és albérleti díjért cserébe lakhatást biztosított számukra. Nemsokkal később a tettes különböző munkák elvégzését követelte a lakóktól: fakivágás, kertrendezés, autóbontás, bevásárlás volt a feladatuk, illetve egy jogosítvánnyal rendelkező személynek rendszeresen kellett sofőrködnie.

A feladatokért cserébe a szabad mozgásukban korlátozott bántalmazottak nem kaptak fizetést , mindemellett a megállapodásuk ellenére ételt sem. Sőt, az elkövető lopásra is kényszerítette a lakókat, és ha ellentmondtak, bántalmazta őket. Gyakori volt, hogy az ittas állapotban lévő férfi tettlegességét minden előzmény nélkül kellett elszenvedniük a lakóknak. A sértettek közül volt olyan, akit 13 éves kora óta kötelezte kényszermunkára és lopásokra az elkövető. Kettejük idővel el tudott szökni a férfitól.

A Fejér megyei hatóságok 2021. február 23-án otthonában elfogták és előállították a férfit. Az elkövetőt a rendőrök több ember sérelmére elkövetett emberkereskedelem és kényszermunka bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések