A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Eladta a végrehajtó által lefoglalt autót


A Mezőkövesdi Járási Ügyészség zártörés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben.


A vádirat szerint a vádlottal mint adóssal szemben, egy banki tartozás miatt, a közjegyző 1.600.000 forint és járulékai erejéig végrehajtást rendelt el.

A végrehajtási eljárás során, 2018. március 20-án, a bírósági végrehajtó a vádlott tulajdonát képező gépjárművet a gépjármű nyilvántartáson keresztül lefoglalta, a lefoglalás tényét a közhitelű nyilvántartásba bejegyezték.

Az autó forgalmi engedélyét és törzskönyvét a végrehajtó nem foglalta le, azonban a lefoglalásról készült jegyzőkönyv kézbesítésével egyidejűleg figyelmeztette a vádlottat, hogy a gépkocsin elidegenítési és terhelési tilalom áll fenn.

A vádlott a figyelmeztetés ellenére, a járművet eladta egy férfinek, akit nem tájékoztatott annak jogi sorsáról. A gyanútlan vevő a gépjárművet rövid idő elteltével továbbértékesítette.

A járási ügyészség vádiratában a büntetlen előéletű férfival szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a Mezőkövesdi Járásbíróságnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések