A mandarin pépesítve kerül a könnyű kakaós, csokis tésztába, a liszt egy részét pedig mandulával is helyettesítheted.
Bár a mandarin az egyik legkedveltebb téli gyümölcs, sütikbe mégis jóval kevesebbszer kerül, mint a narancs. Érdemes vele kísérletezni, akár kevert tésztába is teheted. Mandulával pedig még csábítóbb. Süsd őzgerincformában, hogy még csábítóbb legyen! Amíg a mandarint főzöd, kényelmesen összeállítod a tésztát.
Hozzávalók:
👉 25 dkg cukor
👉 15 dkg liszt
👉 15 dkg darált mandula
👉 10 dkg csoki
👉 4 db tojás
👉 3 db mandarin
👉 1.5 dl tej
👉 0.5 dl olaj
👉 2 db kardamom
👉 2 evőkanál kakaópor
👉 1 csomag vaníliás cukor
👉 1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A mandarinokat mosd meg, majd tedd fel főni annyi vízben, amennyi ellepi a gyümölcsöt. Add hozzá a kardamomokat, és gyöngyözve főzd 20 percig. Ezt követően a gyümölcsöket vágd ketté, a magokat vedd ki belőlük, és aprítógépben vagy botmixerrel pépesítsd.
A tojásokat üsd egy tálba, és keverd ki jól a kétféle cukorral. Öntsd hozzá az olajat, majd a tejet. Forgasd hozzá a sütőporral, csokidarabokkal vegyített lisztet, a darált mandulát és a kakaót, majd dolgozd csomómentesre a masszát. Két kisebb vagy egy nagyobb őzgerincformát bélelj ki sütőpapírral, és simítsd bele a tésztát. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 40 perc alatt. Ha a tésztába szúrt tűre nem ragad massza, kiveheted a sütőből. A sütit kezeletlen héjú gyümölcs héjával díszítheted.
0 Megjegyzések