A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bill Gates megint beszólt a vakcinákkal kapcsolatosan: majd az újpesti piacon adják meg rá a választ


Bill Gates „létfontosságú eszköznek” nevezte a Johnson & Johnson és a Novavax új vakcináit, melyek hatékonyak lehetnek szerinte a mutáns koronavírus-variánsok ellen, ezzel is okod adva az újpesti piacon habzó szájjal fröcsögő csöpi csippeknek, újabb elmebeteg összeesküvés-elméletek gyártására.


Na, de komolyra fordítva a szót a Novavax vakcinája jelenleg harmadik fázisos tesztelés alatt van az Egyesült Királyságban, ahol 90%-os hatékonyságúnak bizonyult. Dél-Afrikában viszont mindössze 57%-os hatékonyságúnak bizonyult. A Johnson & Johnson egydózisos vakcinája engedélyeztetési folyamat alatt áll az EU-ban, viszont mindössze 66%-os hatékonyságúnak bizonyult.

Bill Gates, a Microsoft alapítója, aki dollár milliárdokat adományozott vakcinakutatásra, ettől függetlenül optimista.

Korlátozottabb hatékonyságúak, de a Novavax és a Johnson & Johnson még mindig megfelelő képességgel rendelkezik ezek ellen a variánsok ellen


– mondta a CNBC-nek. Hozzátette: egyeztetésben van jelenleg Dr. Anthony Faucival, az elsődleges amerikai koronavírus-szakértővel a mutánsok elleni fellépéssel kapcsolatosan.

Fauci korábban szintén azt mondta, hogy bár a Johnson & Johnson oltása kevésbé hatékony, még mindig segít abban, hogy embereket tartson távol a kórházi kezelés szükségességétől.

Bill Gates az elmúlt napokban több nyilatkozatot is tett a járvánnyal és a tudományos élettel kapcsolatosan:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések