A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Balesetet okozott Szárszónál öt migránssal a csomagtartóban


Balesetet okozott, majd megpróbált elmenekülni egy embercsempész az M7-esen, most emeltek vádat ellene.


A Siófoki Járási Ügyészség többszörösen minősülő embercsempészéssel és segítségnyújtás elmulasztásával vádolja az ukrán férfit, aki öt migránst akart Ausztriába csempészni, azonban kocsijával egy fának ütközött, miközben a rendőrök elől igyekezett eltűnni Balatonszárszónál.

A 29 éves vádlott 2020 szeptemberében megállapodott öt útlevéllel vagy származását igazoló okirattal nem rendelkező külföldivel, hogy őket pénzért Magyarországról Ausztriába szállítja.

A magukat szír és palesztin állampolgárnak valló migránsokat a vádlott ezért autójának hátsó ülésére és csomagtartójába fektetve, plédekkel letakarva szállította a határ irányába, amikor az M7-es autópályán a rendőrjárőrök meg akarták állítani, hogy ellenőrizzék.

A rendőri jelzés ellenére a sofőr nem állt meg, hanem nagy sebességgel menekülni próbált, majd az autópályáról lehajtva Balatonszárszó közelében egy fának rohant.

A baleset után a vádlott azonnal kiszállt a gépjárműből, és sérült utasait hátrahagyva a helyszínről elszaladt anélkül, hogy segítséget nyújtott volna nekik.

A kiérkező rendőri egységek azonban a közelben elfogták és őrizetbe vették, majd a letartóztatását ügyészi indítványra a bíróság elrendelte.


Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések