A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Az ellenzék kirakta Erzsébetvárosból a 100 Tagú Cigányzenekart


Közel húsz év után el kell hagynia Erzsébetvárost a 100 Tagú Cigányzenekarnak. A Magyar Örökség és Hungarikum díjas együttes 12 éve próbál a VII. kerületi Erőművházban, ahonnan február 25-ig ki kell költözniük. Ez több szempontból is rosszul érinti a zenekart, amelynek elnöke, Beke Farkas Nándor elmondta lapunknak, hogyan tervezik a jövőt.


– Azt tudtuk, hogy kiírtak egy pályázatot az épület bérbeadására, de a korábbi bérlő is benyújtotta az igényét, mégsem ő nyert. Én magam a hírekből értesültem arról, hogy költöznünk kell, ami nagyon megviselt – kezdte lapunknak Beke Farkas Nándor.

– Nagyon rossz érzés, hogy az új bérlő nem vállal fel minket, holott az elmúlt 35 évben nagyon sokat tettünk a kultúráért, a világon mindenhol ismernek és elismernek minket, közkedvelt zenei formáció vagyunk. Lelkileg nagyon nehéz ez megemészteni, elveszítettük a bizalmunkat.

Szerencsére azonnal érkezett a segítség, a XXII. kerület felajánlott, hogy a zenekar ideiglenesen próbálhat és a hangszereket is tárolhatja a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban.

– Ez egy átmeneti megoldás, de nagyon hálásak vagyunk a polgármesternek a gyors segítségért. Csütörtökön kell átszállítanunk mindent, ami nem kis feladat. Legalább 20-30 millió forint értékben vannak ott hangszerek, nagybőgők, cimbalmok, valamint kották, kotta állványok és molinók, de az elsődleges cél most az, hogy a hangszerek biztonságban legyenek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések