A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Alpesisí ob - Tóth Zita triplázott

Tóth Zita mindkét számban, műlesiklásban és óriás-műlesiklásban is aranyérmes lett az ausztriai Obdachban rendezett alpesisí országos bajnokságon.

A Vasas versenyzője előbbi számban Majtényi Hannát és Kiss Annát, utóbbiban pedig Junia Brigittát és Majtényit előzte meg.

A férfiaknál a gyorsabb számban Úry Bálint győzött Kékesi Márton és Beszterczey Kristóf előtt, míg szlalomban Nagy Bence diadalmaskodott, mögötte Úry lett a második és Hozmann Rudolf a harmadik.

A két versenyszám eredményei alapján összetettben Tóth Zita és Úry Bálint szerezte meg az aranyérmet.

"Örülök, hogy meg tudtuk rendezni az ob-t, mert nagyon nem volt egyszerű. Az ausztriai szabályok nem teszik lehetővé a külföldi versenyek lebonyolítását, ezért külön kérvényt kellett írni az osztrák belügyminiszternek, aki viszont nagyon segítőkésznek bizonyult, és megadta a szükséges engedélyt" - mondta az MTI-nek Fürstner József, a hazai szövetség elnöke, aki a pályáról elárulta, a turisták nem nagyon ismerik, mert teljesen le van jegesítve, emiatt pedig éppen a világkupában szereplő élversenyzők állandó felkészülési helyszíne.

A sportvezető hozzátette, az osztrák szervezők elismerésüket fejezték ki a verseny színvonalát látva, ami különösen nagy szó, tekintve, hogy a magyar csapat jelentős része még ifjúsági korú. Megjegyezte, a koronavírus-járvány miatt speciális szabályok voltak érvényben, a díjátadón például a dobogósok egy kis ágról akasztották a saját nyakukba az érmeket.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések