A rakott burgonya sok módon elkészíthető, ez egy villámgyors és könnyű recept, ha nincs kedved sok időt tölteni a konyhában, de finom ételre vágysz, a kedvenced lesz!


Amilyen könnyen összedobható, olyan finom! Kóstold meg és élvezd ezt a csodás ízt!

Hozzávalók:

👉 1 kg burgonya
👉 25 dkg szalonna
👉 5 tojás
👉 1 szál kolbász
👉 2 dl tejföl
👉 10 dkg reszelt sajt
👉 só, bors
👉 olaj

Elkészítése:

A burgonyát héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és felkarikázzuk. A tojásokat keményre főzzük. A szalonnát apróra vágjuk és megpirítjuk, majd kiszedjük a zsírból. A kolbászt vékony karikákra vágjuk, hozzákeverjük a burgonyához a szalonnával együtt. A felét kiolajozott, hőálló edénybe kanalazzuk. A meghámozott, felkarikázott tojásokat ráhalmozzuk, majd befedjük a maradék burgonyával. A tejfölt a tetejére halmozzuk, elsimítjuk rajta és a sajtot is rászórjuk. 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt készre sütjük.