Hirdessen itt

A Pfizer idén megközelítőleg 15 milliárd dolláros bevételre számít a koronavírus elleni vakcinák eladásából


A Pfizer emelte az éves jövedelemre vonatkozó terveit, így a korábbi 3 dollárról 3,10 és 3,20 dollár közé sorolták a vakcinák adagjának eladási értékét, az előrejelzések alapján pedig a vállalat bevétele idén 59,4 és 61,4 milliárd dollár között lesz.


A Pfizer ebben az évben mintegy 15 milliárd dollár értékben számít a koronavírus elleni vakcinákból származó bevételre, a tőzsdén azonban a korai kereskedés időszakában a vállalat részvényei 2,6 százalékkal csökkentek.

A Pfizer vezérigazgatója a vállalat évtizedes fejlődésének csúcsát látja ebben az évben, véleménye szerint pedig a koronavírus-járvány próbára tette az emberek gyors reakcióképességét a világ legfontosabb orvosi kihívásának kezelésére.

A Pfizer a többi gyártóhoz hasonlóan komoly gyártási kapacitási problémákkal küzd, így a szállításban némi fennakadás tapasztalható, ám a vállalat nemrégiben a francia Sanofi gyógyszergyártó segítségét kérte a szükséges adagok előállításához.

A CNBC azt írja, miután Dr. Anthony Fauci aggodalmának adott hangot, a vállalat kedden közölte, hogy “kész reagálni” amennyiben az új mutáns törzsek nem megfelelően reagálnak az oltóanyagra, tehát a Pfizer képes oly módon továbbfejleszteni vakcináját, hogy az hatékonyan működjön az új mutációk ellen is.

A Novavax csütörtökön jelentette be, hogy vakcinája csupán 49 százalékban bizonyult hatásosnak az új, dél-afrikai törzzsel szemben, a Johnson & Johnson pedig kijelentette, hogy oltóanyaga szintúgy kevésbé hatékony az új törzsekkel szemben, miután kiderült, a vakcina összességében 66 százalékban hatásos a vírus ellen.

A Pfizer által végzett tanulmány megállapította, hogy az Egyesült Királyságban és a Dél-Afrikában talált új, rendkívül fertőző törzsek igen csekély mértékben reagáltak az oltóanyagra, ennek ellenére a vállalat most egy emlékeztető oltást fejleszt, mely segíthet az új törzsek elleni védekezésben.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések