A két decens professzor (Gerő András és Molnár Attila Károly) zakóban, a két suhanc tróger (Ambrózy Áron és Dopeman) pedig sapkában – a Hobbista kéthetente jelentkező vita-különkiadásában ez alkalommal szó esett Jakab Péter kedvenc parizeres kiflijéről, Gyurcsány Ferencről, az EU-ról és a NATO-ról is.


Mit akar vajon a szemlőhegyi gégepukkasztó, miért nyírja ki az összes potenciális szövetségesét a baloldalon? Lehet, hogy nem is akar győzni 2022-ben többedmagával, hanem inkább vár még 4 évet, amikor egyedül eshet neki Orbán Viktornak? És vajon átengedi-e a főszerepet a feleségének, Dobrev Klárának, ha a párt (amelynek “véletlenül” ugyanaz a monogramja) érdeke ezt kívánja?

Van-e Magyarországnak mozgástere a nemzetközi porondon – na, ebben nagyon nem  értettek egyet a résztvevők. Olyannyira, hogy MAK egy alkalommal még le is kovácslászlózta Ambrózyt. Dopeman egy kicsit hozta a világon felülemelkedő buddhistát, aki szerint vigyázni kell, mert a szavaknak teremtő ereje van. Gerő András szerint semmi baj az EU-val, Magyarország végre a történelem győztes oldalán áll.

Molnár Attila Károly nem teljesen osztotta az optimizmusát, mert bár a gazdaságunk valóban jó, de szerinte a világ nem statikus, nincs végső győzelem, hanem mint a fociban, meccsről meccsre újabb és újabb győzelmeket kell aratni. Dopeman szerint ráadásul vigyázó szemünket Kínára kellene vetnünk; de erre már csak 2 hét múlva, a következő Politikai Hobbista Pluszban kerülhet sor.