Hirdessen itt

A hétvégén befuthat az AstraZeneca oltóanyaga, és hamarosan megkezdődhet az oltás a Szputnyikkal


Ha minden jól megy, hamarosan megérkezhet az AstraZeneca első szállítmánya Magyarországra, míg ezzel párhuzamosan az orosz vakcinával megkezdhetik az oltásokat.


Egyre több a jóváhagyott vakcina Magyarországon, amivel felgyorsulhatnak az oltások, és mint arról Orbán Viktor miniszterelnök is beszámolt, hamarosan sok új beoltottat regisztrálhatnak, de ez függ a vakcinamennyiségtől.

A pénteki kormányinfón elhangzottak szerint már ezen a hétvégén befuthat az AstraZeneca első szállítmánya. Ez mindenképpen a jó hírek közé tartozik, akárcsak az, hogy az oroszok vakcinájával, a Szputnyik V-vel napokon belül megkezdődhetnek az oltások.

Ha pedig a kínai vakcinák is megérkeznek, és azok megkapják a szükséges utolsó magyarországi zöld jelzést, akkor jelentős mértékben felgyorsulhat az immunizálás. Körülbelül 3.5 millió védett emberre lenne szükség ahhoz, hogy kialakuljon a nyájimmunitás.

Az AstraZeneca első szállítmánya 20 400 fő beoltására lesz elegendő. Ezt az oltóanyagot a 60 év alatti krónikus betegségben szenvedő magyarok kaphatják meg.

Belföld ➤ Külföld ➤ Sport ➤ Gazdaság ➤ Kultúra ➤ Bulvár ➤ Életmód ➤ Receptek

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések