Hirdessen itt

Tour de Hongrie - A tavalyi csapatbajnok is visszatér


A szeptemberi magyar országúti kerékpáros körverseny legjobb csapata, a holland Jumbo-Visma idén is tagja lesz a Tour de Hongrie mezőnyének.

A szervezők szerdai közlése szerint a hollandok a napokban jelezték indulási szándékukat, így a legmagasabban jegyzett, azaz a World Team kategóriába sorolt istállók közül már három - a Jumbót megelőzően az amerikai Trek-Segafredo és az ausztrál GreenEDGE Cycling - nevezett a májusi viadalra.

A hírlevélben a verseny rendezői kiemelték, hogy a hollandoknál a 2020-as Tour de Hongrie-n Tobias Foss volt a legjobb, aki összetettben az ötödik helyen végzett.

A Jumbo-Visma bombaerős kerettel rendelkezik. Első számú sztárja jelenleg a szlovén Primoz Roglic, aki a tavalyi Tour de France-on az utolsó szakaszokon bukta el az összetett diadalt és lett második, utána viszont megvédte bajnoki címét a spanyol körversenyen, a Vuelta a Espanán. Szintén ebben a gárdában teker a holland Steven Kruijswijk, a 2019-es Tour de France harmadik helyezettje és a 2017-es Giro d'Italia-győztes, szintén holland Tom Dumoulin, ahogy a francia körversenyen négyszeres szakaszgyőztes holland Dylan Groenewegent, illetve a négyszeres időfutam-világbajnok német Tony Martin is. "Tavaly egyikük sem jött el a magyar körversenyre. Talán 2021-ben..." - zárták hírlevelüket a szervezők.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések