A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Szlávik János elárulta: ezek lehetnek az oltás mellékhatásai


A Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa reménykedik abban, hogy a magyarok többsége be fogja magát oltatni a koronavírus ellen.


Dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa reménykedik abban, hogy sokan beoltatják magukat, amint elérhető lesz mindenki számára a vakcina. A teljes nyájimmunitáshoz ugyanis a lakosság 60-70 százaléka szükséges, aminek már része a főorvos is.
Hirdetés

A Blikk felkeresésére Szlávik János elárulta véleményét a koronavírus-vakcina mellékhatásaival kapcsolatban.

„Egyik sem lehet olyan rossz, mint a betegség. Mindegyik vakcina ami forgalomba kerül, biztonságos. Legfeljebb izomfájdalmat vagy hőemelkedést okozhat egy napra. Egyébként minden oltásnak lehetnek mellékhatásai, egymillióból egy esetben akár súlyos is. De mi ez ahhoz képest, hogy a vírus milliókat ölt meg nem egész egy év alatt” – nyilatkozta Szlávik János, aki osztályvezetőként naponta jár be a betegek közzé. Azzal kapcsolatban pedig, hogy mikor szabadulhatunk már meg ettől a vírustól, nem tudott biztos választ adni.

„Lehet, hogy soha! Velünk maradhat, csak éppenm egy szelídebb formában. De tavasszal már szerintem mindenképp elérhető lesz az oltás bárkinek. Addig pedig nagy kampányt kellene indítani, hogy ne féljenek tőle az emberek ” – tette hozzá a főorvos.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések