Még a másnaposságra is gyógyír lehet az ízletes, zöldségekkel gazdagított sertésraguleves.
A kellemesen savanykás tárkonyos raguleves kiváló ötlet újév napjára. Csak csirkét ne tegyél bele! A sertés is gyorsan elkészül, és a babona szerint még szerencsét is hoz. Arról nem beszélve, hogy kifejezetten jólesik a szilveszteri megpróbáltatások után. Ajánlatos kóstolgatni, inkább kevesebb citromot adni hozzá, és tálaláskor ízlés szerint pótolhatod.
Hozzávalók:
👉 40 dkg sertéscomb
👉 2 db sárgarépa
👉 1 db fehérrépa
👉 1 kisebb darab karalábé
👉 1 kisebb darab zeller
👉 1 fej vöröshagyma
👉 3 gerezd fokhagyma
👉 0.5 db cukkini
👉 2 dl főzőtejszín
👉 0.5 db citrom
👉 1 evőkanál liszt
👉 tárkony
👉 só
👉 bors
👉 1 db leveskocka
👉 olaj
Elkészítés:
A megmosott sertéscombot vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, a többi zöldséget szeld fel tetszőlegesen.
Egy nagyobb lábosban hevítsd fel az olajat, és dinszteld meg rajta a vöröshagymát, majd add hozzá a húst, és kevergesd fehéredésig. Tedd hozzá a répákat, a karalábét, a zellert és a cukkinit, majd a hússal együtt süsd öt percig. Szórd hozzá a tárkonyt, a sót, a borsot és a felaprított fokhagymát. Öntsd fel két liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Fedő alatt, takaréklángon főzd bő egy órát.
Amikor minden puha, öntsd egy kis tálba a tejszínt, és adj hozzá három-négy merőkanál forró levest, keverj hozzá egy evőkanál lisztet, és dolgozd simára. Öntsd a forrásban lévő leveshez, és add hozzá a friss citrom levét.
0 Megjegyzések