A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Sűrű tárkonyos sertésraguleves sok zöldséggel: csodát tesz a másnapos gyomorral


Még a másnaposságra is gyógyír lehet az ízletes, zöldségekkel gazdagított sertésraguleves.


A kellemesen savanykás tárkonyos raguleves kiváló ötlet újév napjára. Csak csirkét ne tegyél bele! A sertés is gyorsan elkészül, és a babona szerint még szerencsét is hoz. Arról nem beszélve, hogy kifejezetten jólesik a szilveszteri megpróbáltatások után. Ajánlatos kóstolgatni, inkább kevesebb citromot adni hozzá, és tálaláskor ízlés szerint pótolhatod.

Hozzávalók:

 👉 40 dkg sertéscomb
 👉 2 db sárgarépa
 👉 1 db fehérrépa
 👉 1 kisebb darab karalábé
 👉 1 kisebb darab zeller
 👉 1 fej vöröshagyma
 👉 3 gerezd fokhagyma
 👉 0.5 db cukkini
 👉 2 dl főzőtejszín
 👉 0.5 db citrom
 👉 1 evőkanál liszt
 👉 tárkony
 👉 só
 👉 bors
 👉 1 db leveskocka
 👉 olaj

Elkészítés:

A megmosott sertéscombot vágd kisebb kockákra. A vöröshagymát aprítsd fel, a többi zöldséget szeld fel tetszőlegesen.

Egy nagyobb lábosban hevítsd fel az olajat, és dinszteld meg rajta a vöröshagymát, majd add hozzá a húst, és kevergesd fehéredésig. Tedd hozzá a répákat, a karalábét, a zellert és a cukkinit, majd a hússal együtt süsd öt percig. Szórd hozzá a tárkonyt, a sót, a borsot és a felaprított fokhagymát. Öntsd fel két liter vízzel, és morzsold bele a leveskockát. Fedő alatt, takaréklángon főzd bő egy órát.
 
Amikor minden puha, öntsd egy kis tálba a tejszínt, és adj hozzá három-négy merőkanál forró levest, keverj hozzá egy evőkanál lisztet, és dolgozd simára. Öntsd a forrásban lévő leveshez, és add hozzá a friss citrom levét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések