A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ropogós burgonyás rösztike tejfölös mártogatóssal: forrón tálalva ellenállhatatlan


A krumplis röszti kitűnő köret, ami kívül ropog, belül szinte krémes, és szétolvad a szádban.


A röszti húsok mellé, vagy tejfölös öntettel önálló ételként is remek választás. Jó ötlet, ha a köreteket szeretnéd még izgalmasabbá tenni. Akár maradék főtt krumpli felhasználására is kitűnő. Ha tepsiben sütöd, az olajszagot is megúszod.

Hozzávalók:

A rösztihez
👉 70 dkg krumpli
👉 3 evőkanál liszt
👉 5 dkg vaj
👉 1 db tojás
👉 1 db vöröshagyma
👉 só
👉 bors
👉 szerecsendió

A mártogatóshoz
👉 3 dl tejföl
👉 2 gerezd fokhagyma
👉 1 evőkanál majonéz
👉 só
👉 bors

Elkészítés:

A krumplit főzd meg sós vízben, de figyelj, hogy ne legyen túl puha. Pucold meg, és amikor legalább langyosra hűl, nagyobb lyukú reszelőn reszeld le, vagy törd össze. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, aprított vöröshagymával, majd add hozzá a lisztet, a vajat és a tojást.

Dolgozd össze a masszát, majd tedd át egy lisztezett deszkára, lapítsd el, és szúrd ki pogácsaszaggatóval, vagy formázd meg kézzel. Rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és 180 fokon süsd meg 20-25 perc alatt aranybarnára.

A mártogatóshoz keverd össze a tejfölt, a majonézt, add hozzá a zúzott fokhagymát, sózd, borsozd, és a rösztivel együtt kínáld.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések